Tulevan syksyn työsatoa

Alkava syksy (tässä vuodessa taisi muuten olla kolme vuodenaikaa, kun kesä jäi välistä) tuo mukanaan paljon mielenkiintoista ammatillisesti, ja henkilökohtaisen kehittymisen kannalta ylipäätään. Ohjelmassa ovat:

 • Kauppatieteen maisterin tutkinnon gradun loppusuora (olen kirjoittanut kevään ja kesän aikana reilut 60 sivua teoreettista ja metodologista viitekehystä, joten luvassa on niiden viilausta sekä tutkimuksen empiirinen osa tulosten käsittelyineen). Kaksipäiväinen työviikkoni on antanut gradun kirjoittamiselle ensimmäistä kertaa riittävästi aikaresursseja.
 • Some-markkinoinnin perusteet -kurssin vetäminen Porin seudun kansalaisopistolla. Kahdeksan oppitunnin kokonaisuuden rakentaminen on ollut työn alla kesällä ja jatkuu alkusyksystä. Suunnittelen ja vedän loppuvuodesta lisäksi Käytännön työpajan sosiaalisen median sisällöntuotantoon.
 • Blogikuviot:
  • Hidasta elämää -sivustolle kirjoittamani Vakaalla maalla -tekstien julkaisut vähenevät parista tekstistä yhteen kuukaudessa graduloppusuoran ajaksi.
  • Tammikuussa aloittamani Päivitetty elämä hakee uusia suuntia, mutta pysyy edelleen samassa viitekehyksessä (koe ja kokeile elämäsi paremmaksi).
  • Kahvia & Suklaata uudistuu ja siirtyy mahdollisesti WordPress-alustalle, koska Blogspot tuntuu päivä päivältä vanhemmalta alustalta (tuntuu, että alusta on jämähtänyt viiden vuoden takaiseen maailmaan).
  • Safkatutkaan kirjoittanen hyvästä ruoasta ideoiden tullen.
 • Nuorkauppakamari: Toimin tänä vuonna Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallisena tiedottajana ja ensi vuodeksi tarkoituksenani on pyrkiä kamarialueemme alueviestintäpäälliköksi sekä oman kamarimme hallitukseen. Toimin myös ensi kesänä Tampereella järjestettävän nuorkauppakamarien kansainvälisen kattojärjestön JCI:n Eurooppa-kokouksen tiedottajana.

Some-markkinoinnin perusteet -kurssi on kolmessa mielessä hieno juttu:

 1. Pääsen ensimmäistä kertaa suunnittelemaan näin laajaa opintokokonaisuutta (aikaisemmin olen suunnitellut lähinnä suklaa- ja kahvikursseja toisella kansalaisopistolla pidettäväksi)
 2. Pääsen kehittämään opetus- ja puhumistaitoja.
 3. Saan oppia koulutuksia kurssia valmistellessani uusia juttuja sosiaalisesta mediasta.

Päivitetty elämä -blogia varten tehtävät tutkimukset ja kokeilut tukevat pyrkimystäni pitää yllä ja kehittää hyvinvointia. Blogi tulee keskittymään aikaisempaa enemmän psykologiaan, tapoihin, rutiineihin ja mielen hyvinvointiin. Vakaalla maalla -kirjoitukset ovat, kuten pääasiassa tähänkin asti, abstraktimpia elämänfilosofisia ajatelmia.

Lähes kymmenvuotinen bloggausharrasteeni on tuonut mukanaan sen, miksi bloggaamisen joskus aloitinkin: Terävämmän kynän, taidon kirjoittaa teksti tekstiltä sujuvammin. Voisin tosin olla nykyistä tarkempi ja kriittisempi tekstieni suhteen, löytää kirjoituskömpelyyksiä ja oppia niistä aktiivisemmin.

Kun minulla on vihdoin ollut riittävästi aikaa gradulle, olen jopa innostunut tutkimuksen teosta. Välillä en malta odottaa seuraavaa päivää, jos joku maukas artikkeli jää kesken. Ehkä varsin tyypillisesti suunnittelen toisina päivinä markkinoinnin paradigmoja koettelevaa supertutkielmaa. Seuraavina päivinä stressaan siitä, että olen haukkaamassa kokonaista elefanttia kerralla. Ja pienen kriisin jälkeen totean, että kyseessä on ensimmäinen tieteellinen tutkielmani, jossa lähinnä harjoitellaan tutkimuksen tekemistä.

Työntäyteisen, mutta takuulla antoisan, syksyn jälkeen minulla on opintojen puolesta tehtävänä vielä gradu filosofian maisterin tutkintoon. Muut tutkinnon opinnot ovat pientä esseetä lukuun ottamatta paketissa.

Työnhaun kohdalla tavoitteenani on saada osaamistani ja intohimojani, siis markkinointia ja viestintää, koskettava työ. Organisaation koolla ei sinänsä ole väliä, mutta erityisen tärkeää on hyvä työilmapiiri. Olen ajatellut, että myös henkilöstöhallinnon tehtävät saattaisivat kiinnostaa. Katsotaan, mitä kampanja tuo tullessaan.

Näillä eväin syksyiseen sadonkorjuuseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s