JCI Nordic Inspiration Conference 2015, kampanjakuulumisia ja rohkeutta menestyä

Wahlman - Vaikuttava viestijä.
Nuorkauppakamarin alueviestintäpäällikkökampanjani 2015 tunnus. Kuva: Eveliina Pakarinen / Kallo Works.

20.-23.8. järjestettiin Tallinnassa JCI (= Junior Chamber International eli nuorkauppakamarien maailmanlaajuinen kattojärjestö) Nordic Inspiration Conference, jonka pyörteistä inspiraatiota todella saikin. Ohjelmassa oli laadukkaita puheenvuoroja, verkostoitumista, iltajuhlia ja myös ehdokasvalmennusta. Ohessa ehti myös ihailla Tallinnan vanhaa kaupunkia, josta kirjoittelin tuoreeseen Maailmanpoluilla-matkablogiin.

IMG_0206

Jotta teksti ei mene liian pitkäksi, keskityn lähinnä ehdokasvalmennukseen ja kampanjakuulumisiin. Sen jälkeen ammennan asiaa tapahtuman parhaan keynote-puhujan annista.

Valmennus ja kampanjakuulumiset

IMG_0194

Alkuun muutama sana nuorkauppakamariasioista niille, joille tämä maailma on tuntematonta (kamarijermut voivat hypätä seuraavaan kappaleeseen). Yksittäisten nuorkauppakamarien viestinnästä ovat vastuussa tiedottajat, joista käytetään kamarislangissa nimitystä LIO (Local Information Officer). Suomen kamarikenttä on jaettu neljään alueeseen, ja Porin nuorkauppakamari kuuluu alueelle C. Siihen kuuluu yhteensä 17 nuorkauppakamaria. Alueilla on omat organisaationsa, ja alueviestinnästä vastaa alueviestintä- tai aluetiedotuspäällikkö (RIO, Regional Information Officer). Toiminnan valtakunnallinen kattojärjestö on Suomen Nuorkauppakamarit ry, jossa tehdään puolestaan kansallista viestintää. Siellä viestintähartiat ovat leveämmät, ja tehtävissä toimii niin viestintäjohtajaa (CD), viestintäpäällikköä kuin kansallista tiedottajaakin (NIO, National Information Officer). Itse puuhastelen tänä vuonna viimeksi mainitussa tehtävässä ja pyrin siis ensi vuodelle C-alueen RIOksi.

Ehdokasvalmennus järjestettiin Tallink Spa & Conference -hotellissa ennen ensimmäistä iltajuhlaa, Tampereen nuorkauppakamarin järjestämää Finlandia Nightia (kuvassa yllä). Kolmetuntisen valmennuksen vetivät nuorkauppakamarimaailman kokeneet tekijät, ja sen aikana pohdittiin strategiaan sekä toimintasuunnitelmaan liittyviä asioita workshop-toiminnan kautta.

Valmennuksen parasta antia itselleni oli kuulla muiden ehdokkaiden – joista lähes jokainen itseäni jopa huomattavasti kokeneempi kamaritekijä – ajatuksia ja kokemuksia käsitellyistä aiheista. Ensimmäisessä kahdesta workshop-istunnosta moni ajatus kääntyi viestintään, joten mietteet RIO-kampanjan suhteen lähtivät pyörimään vauhdilla. Alueviestintäpäällikkö voisi toimia kamaritiedottajien sparraajana ja tiedottajajoukon koordinaattorina – tällaista olin ajatellut aiemmin jo vaalivalmennukseen kuuluvien ennakkotehtävien, kuten kehittymislupauksen ja -lauseen kohdalla.

Kampanjakuulumisia (summataan bulletpointeilla, niin ei mene jaaritteluksi):

  • Vaalivalmennuksen eli johtajakoulutuksen puitteissa tehty mentorin kanssa käsiteltäviä ennakkotehtäviä, muun muassa jo mainittu kehittymislupaus sekä palvelulupaus.
  • Kartoitettu RIOn tehtäviä ja toimintaa tämän vuoden tekijältä.
  • Osallistuttu em. vaalivalmennukseen Tallinnassa.
  • Pyydetty ja saatu Eveliinalta visuaalisesti kättä pidempää kampanjaa varten (lue tämän tekstin alaosasta lisää).
  • Laitettu pystyyn kampanjasivu Facebookissa.
  • Lähetetty alueen kamarien puheenjohtajille sähköpostitse esittelyitä ja soitettu puheenjohtajista tätä kirjoittaessa seitsemälle.

Soulaima Gourani ja rohkeus menestyä

IMG_0212

Nordic Inspiration Conferencessa oli noin 15 erilaista keynote-puheenvuoroa tai muuta tällaista virallista ohjelmanumeroa. Kaikkia en nähnyt, mutta paras näkemistäni oli tämän tanskalaisen bisnesvaikuttajan puheenvuoro. Se oli lähes alusta loppuun täynnä inspiroivia ajatuksia ryyditettynä tosielämän tarinoilla.

Tulevaisuus on tuntematon, mutta te teette sen, hän aloitti jatkaen, että monien ihmisten ajattelu perustuu siihen, että huominen olisi samanlainen kuin eilinenkin. Muutos on kuitenkin väistämätöntä, ja jos mielii muuttaa jotakin paremmaksi, niin lähtöasetelma on  varsin lähellä: Kaikki muutos lähtee itsensä muuttamisesta.

Gouranin lapsuudessa oli monia haasteita, eivätkä esimerkiksi monet hänen opettajistaan uskoneet häneen. Työllä ja tahdolla hän on kuitenkin päässyt siihen pisteeseen, jossa nyt on. Itse asiassa liian aikaisessa vaiheessa ”kukkaan puhkeavat” ihmiset eivät todennäköisesti menesty elämässä pitkällä tähtäimellä – he saavat liikaa liian helposti ja liian aikaisin, jotta heille kehittyisi oma nälkä kasvaa ja kehittyä.

Eräs kehittymistä ja oppimista estävä tekijä löytyy päämme sisältä:

Aivomme rakastavat tehdä jo meille tuttuja asioita. Ja luotamme vain meille jo tuttuihin ihmisiin, vaikka meidän pitäisi viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka ärsyttävät meitä, provosoivat meitä kasvuun.

Kehittymisen ja kasvun ytimessä on uusien asioiden kokeilu ja itsensä haastaminen. Gourani ehdottikin, että meidän täytyisi tehdä joka päivä edes 15 minuuttia jotakin sellaista, jota emme ole koskaan aikaisemmin tehneet. Ja 10 vuoden välein meidän olisi ryhdyttävä johonkin sellaiseen isompaan asiaan, jossa olemme täysin aloittelijoita.

Toinen mielenkiintoinen puheenvuoro oli muuten geenitutkija Lili Milanin esitys terveydenhuollon demokratisoitumisesta. Siitä enemmän kirjoitin Päivitetty elämä -blogiini.

Yksi vastaus artikkeliiin “JCI Nordic Inspiration Conference 2015, kampanjakuulumisia ja rohkeutta menestyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s