Kipaisin tuossa markkinoinnin aamupäiväistunnossa. Yhdessä kommentissa puheenvuorojen aikana tulivat esiin seurantaevästeet. Niillä haistellaan vaikkapa sitä, mitä tuotetta kuluttaja on käynyt verkkokaupassa kurkkimassa. Sitten mainosverkoston palikat esittävät kuluttajalle ao. tuotetta eri sivustoilla. Tuote tuntuu seuraavan verkkokauppavierailijaa kuin se kuuluisa hai laivaa.

Ajatus on siinä, että saadaan tuotteesta kiinnostunut kuluttaja tekemään ostopäätös tätä kiinnostavasta tuotteesta. Jotkut sanovat, että se on asiakkuuden hoitoa.

Minusta se on sitä samaa mainospommitusta, johon olemme yhdessä ja erikseen jo kyllästyneet.

Menen paikallisen nakkikauppiaan luo

Kysyn, olisiko tarjolla sitä maakunnan kuulua erikoisnakkia. Onhan sitä. No hyvä tietää jatkoa ajatellen, totean, ja jatkan matkaani.

Seuraavan kulman takaa esiin hyppää nakkikauppiaan mainospoika, joka tunkee nakkiketjun nokkani eteen. Osta, osta! Sama toistuu myös seuraavien kulmien kohdalla. Enpä kysy nakkikauppiaalta toiste mitään, päätän.

Tarkastelen verkkokaupoissa erilaisia tuotteita ja palveluja ihan mielenkiinnosta. Että jaahas, tällaistakin on tarjolla. Suunnittelen myös hankintoja etukäteen – harvemmin harrastan heräteostoksia. Ehkä banneripommitus tehoaa keskivertokuluttajaan, mutta toisaalta olemme jo kuulleet mainoksenestosovellusten yleistymisestä.

Itse käytän mm. Facebookin siivoavaa Purity-sovellusta, selaimen AdBlockeria sekä Ghosteryä, joka kertoo kunkin sivuston seurantasovellukset – ja antaa estää ne.

En nimittäin tykkää yhtään siitä, että nakkikauppias iskee silmilleni jokaisen kulman takaa.

Julkaissut Jani Wahlman

Markkinointi, viestintä ja johtaminen - Kehittyminen ja kehittäminen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s