Puolivuotiskatsaus – Koulutusta, blogeja ja johtamiskipinää

James Clear kirjoittaa kunnioittettavia rehellisyysraportteja (noinkohan integrity tässä kohtaa parhaiten kääntyisi, se voisi kääntyä myös muotoon eheys). Clear vastaa raportissaan kolmeen isoon kysymykseen, ja pohtii tekemisiään arvopohjaansa vasten. Ehkä jossakin vaiheessa pääsen noihin sfääreihin itsekin.

Kirjoitin viime vuoden lopulla henkilökohtaisen vuosikertomuksen. Sen loppuun laadin myös lyhyen katsauksen vuoteen 2016. MBA-ryhmälle pidetty some-markkinoinnin koulutuspäivä on takana päin. Syksyllä on luvassa toinen some-koulutus pääkaupunkiseudulla.

Syksyn kovin juttu tällä saralla on kuitenkin se, että luennoin Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa seitsemänluentoisen kurssin Digitaalinen markkinointi ja analytiikka.

Miten muut vuoden ammatilliset suunnat ovat edenneet?

  • Markkinointihommissa Elinarilla on ehtinyt tehdä paljon kaikenlaista. Markkinoinnin tekijöitä meillä ei ole muita, joten tekemisen paletti on laaja. Olen viilannut markkinoinnin suunnitelmia hieman uusille urille, panostanut some-näkyvyyteen, rakentanut digimarkkinointikampanjaa, pohtinut sisäistä markkinointia ja vaikka mitä muuta. Syksyllä meillä on luvassa vähintään kolme ison mittaluokan tapahtumaosallistumista sekä ensi vuoden markkinoinnin suunnittelua.
  • Gradu FM-tutkintoon on edennyt 30. sivuunsa. Metodologiana on toimintatutkimus, joten seuraavana tähtäimessä on itse kehittämistoiminnan aloittaminen.
  • Nuorkauppakamarin alueviestintähommat ovat edenneet tasaisesti yhden tai kahden aluetiedotteen kuukausitahdilla sekä monenlaista organisaationsisäistä viestintää tuottamalla ja jakamalla. Vuosipuolikkaan hienoin kamarikokemus oli Tampereella viime kuussa järjestetty nuorkauppakamarien kansainvälisen kattojärjestön JCI:n Eurooppa-konferenssi. Suoritin konferenssissa JCI:n virallisen koulutuksen Effective Communication: Building a Foundation ja innostuin aiheesta sen verran, että koulutan itse samaisen kokonaisuuden syksyllä omalle kamarillemme. Sain myös toimia toukokuun loppupuolella Keuruulla järjestetyn nuorkauppakamarin strategisen suunnittelun koulutuksen yhtenä tiimikouluttajana. Näin niitä kouluttajakokemuksia tuntuu tulevan, kun moisia tilasin.
Strategian jalkautuksesta
Puhumassa strategian jalkautuksesta 80:lle nuorkauppakamarilaiselle. Kuva: Miika Kostamo.

Tyyliniekka-sivustolle olen kirjoittanut tänä vuonna yhdeksän tekstiä – Matka laadukkaiden vaatteiden ja ajattoman tyylin lähteille onkin ollut erittäin antoisa. Kahvia & Suklaata -blogissani olen julkaissut 35 tekstiä. Digitalist-verkostoonkin on tullut kirjailtua kolme ajatuskokonaisuutta.

Niin innostavia kuin blogit ovatkin, jostakin on luovuttava: Luovuin Päivitetty elämä -blogin kirjoittamisesta, ja siihen liittyvästä Facebook-sivusta. Vaikka ne eivät sinänsä vaadikaan huomiotani, tuottaa niiden olemassa olo kuitenkin henkistä painolastia.

Kahvia & Suklaata -blogin puolella olen kyllästynyt (ja varmasti lukijatkin ovat) standardeihin kahvimaisteluihin. Lähtökohtaisesti niiden ajatuksena on ollut tuoda esiin kahvien monenkirjavaa ja herkullista maailmaa, mutta alkavathan ne jo toistaa itseään. Maisteluita varmaankin seuraa myös jatkossa, mutta täytyy pohtia niiden lisäksi myös jotain muuta.

Viime aikoina minua ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän johtamiseen ja isoon kuvaan liittyvät kysymykset. Olen käynyt muutamissa hyvin käytännönläheisissä johtamiskoulutuksissa ja saanut niistä lisäkierroksia teeman ympärille. Edessä on jälleen kutkuttava vuosipuolikas, tästä on hyvä jatkaa.

Merkinnän kansikuva: Elijah Hail.

Save

Save

Yksi vastaus artikkeliiin “Puolivuotiskatsaus – Koulutusta, blogeja ja johtamiskipinää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s