Kokeilussa LinkedIn Lead Gen Forms

Lead Gen(eration) Forms on varsin uusi LinkedInin mainostusominaisuus – Se kuuluu Sponsored Content -kampanjoiden alle. Nimensä mukaisesti se on tarkoitettu liidien keräämiseen.

Käytännössä Lead Generation Form tarjoaa lomakkeen, joka esitäytetään LinkedInin toimesta sisällön vastaanottajan puolesta.

Mikäli tämä siis haluaa lomakkeen täyttää. Kun lomakkeella on vähemmän – jos ollenkaan – täytettävää, sen täyttämisen kynnys on huomattavasti matalampi ja lomaketäyttöjä tulee enemmän.

leadgen kokeilu li 2

Lomake yhdistetään johonkin sivujulkaisuun. Seuraavaksi valitaan call-to-action -nimeke alasvetovalikosta. Tässä tapauksessa kyseessä oli rekisteröinti tapahtumaan, joten valitsin register.

Samassa vaiheessa luodaan myös itse lomake seuraavin tiedoin:

  • Otsikko (tilaa 40 merkkiä)
  • Tarkempi tieto (160 merkkiä)
  • Linkki tietosuojakäytäntösivulle ja haluttaessa lisätietoja tietosuojakäytännöistä tekstinä. (Laitoin tähän linkin Euroopan tietosuojaviranomaisen sivulle.)

Tilaa teksteille on aika naftisti, joten tässä kohtaa aktiiviset Twitterin tai Google AdWordin käyttäjät ovat vahvoilla.

leadgen kokeilu li tietoja

Seuraavaksi valitaan, mitä tietoja lomakkeella kysytään (korkeintaan seitsemän kohtaa).

Perinteisissä lomakkeissa pätee se, että mitä vähemmän asioita kysytään, sitä enemmän lomakkeita täytetään. Tässä kohtaa – kun lomaketäyttö on automaattinen – ei tuota huolta ole, mutta ehkä kannattaa miettiä, mitä tietoja käyttäjät haluavat itsestään antaa. Ja mitä oikeasti tarvitaan. Kysyin itse vain nimeä ja sähköpostia.

Sitten lomakekampanjalle valitaan kohdeyleisö samalla tapaa kuin LI-kampanjoille yleisesti. Rajausvaihtoehtoja on reippaasti:

leadgen kokeilu li form criteria.jpg

Lopulta valitaan budjetit ja kampanjan kestot, kuten perinteisten sponsoroitujen sisältöjen kohdalla:

leadgen kokeilu li form budget

Kokemukset Lead Gen Forms -ratkaisusta

leadgen kokeilu.jpg

Laitoin pyörimään kaksi kampanjaa. Budjetteja en tässä näytä, mutta hinnat olivat varsin maltillisella tasolla. Kampanjoissa on yksi ero: Kyse on eräässä maassa järjestettävän tapahtuman rekisteröinnistä. Ensimmäisen kampanjan kieleksi on valittu englanti (eli se kohdennetaan käyttäjille, jotka käyttävät palvelua englanniksi). Toisen kampanjan kieleksi on asetettu kohdemaan kieli. Budjetit ja muut kohdistuskriteerit ovat molemmilla kampanjoilla samat.

Jälkimmäinen kamppis on saanut kolme kertaa enemmän klikkauksia ja viisi kertaa enemmän lomakkeen avauksia.

Tätä kirjoittaessa lomakkeilla on saatu yksi liidi, mutta kampanjoiden budjetit huomioonottaen se on hyvin edullinen liidi. Bonuksena olemme saaneet LinkedIn-sivulle seitsemän uutta seuraajaa. Kampanjat ovat pyörineet vasta noin viikon.

Lomake on erityisen pätevä siksikin, että – toisin kuin perinteisissä lomaketyökaluissa – Lead Gen Forms kertoo lomakekampanjaan liittyvää statistiikka monipuolisesti, yksittäisten liidien hintaa myöten.

leadgen kokeilu li form load.jpg

Ärsytystä aiheutti kuitenkin lomakkeen keräämien liidien lataaminen.

Jouduin katsomaan YouTube-videon, jotta ymmärsin, mistä moiset ladataan. Liidilomaketietojen lataaminen löytyy palvelun ylävalikosta, kohdasta Lead Forms.

Liidit latautuvat LinkedInistä CSV-tiedostona ja kaikki kerätty data on näppärästi yhdessä paketissa.

Lead Generation Forms vaikuttaa varsin näppärältä keksinnöltä LinkedIn-poppoon puolesta. Aion hyödyntää jatkossakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s