Miten ovat alkuvuoden juoksemiset kulkeneet? Kolmen viikon erikoinen flunssa laittoi ensin kapuloita rattaisiin, sitten tulivat -20 asteen pakkaset. Kuukausitasolla mitattuja kilometrejä on tullut mittariin 50 (kaikkia lenkkejä en ole siis mitannut, todellisia kilsoja on ehkä parikymmentä enemmän per kuukausi).

Nyt säät sallivat ja jalat kulkevat. Olen päässyt purkamaan Lastenklinikoiden kummeille tekemässäni keräyksessä lahjoituksia vastaan luvattuja kilometrejä (enää 85 km jäljellä – lahjoita lapsille hyvää, ja minulle kilometrejä).

Tavoitteena Helsinki City Run 19.5. aikaan 1 h 45 min.

Tavoite vaatii noin viiden minuutin kilometrivauhtia. Tällä hetkellä juoksen 5:30 melko rennosti, 5:20 tekee jo hieman tiukkaa. Oma asiansa on se, kuinka monta peräkkäistä kilometriä esimerkiksi 5:30 menee rennosti. Toki tapahtumissa saa aina virtaa tunnelmasta ja muusta, ja sen myötä paremman tahdin.

Aikaa HCR:iin on reilut pari kuukautta. Nostan viikkokilometrejä hiljalleen. Kun tiet ja polut sallivat, otan ohjelmaan myös enemmän vauhtikuntoa ja -kesävyyttä kehittäviä lenkkejä. Pari pitkää ja lumetonta asfalttisuoraa olen tosin jo bongannut.

2018 juoksusuunnitelmassa mainitsin kirjan Run less, run faster. Sen ohjelma ei ole inspiroinut. Harjoitteet olisivat vaatineet esimerkiksi sisärataa (jollainen löytyy kyllä varsin läheltä kotiamme, mutta joka toisi taas hieman kiemuroita jo paikoin kompleksiseen arkeen :)). Ehkä ohjelma alkaa inspiroida, tai sitten vain jatkan omalla ohjelmoinnillani.

Tällä hetkellä kokonaisuus vaikuttaa aurinkoiselle. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Julkaissut janiwahlman

https://www.linkedin.com/in/janiwahlman

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s