Syksyn 2019 vapaa-ajan työt: Johtamisen opiskelua ja koulutuksia

Kesäyön marssi 2019 (Pori) laitettiin päätökseensä palautekokouksen myötä Porin 75. kaupunginosassa Vähäkatavassa. Saatu palaute on hyvää ja – mikä palautteessa on aina parasta – myös korjausajatuksia tuli.

2019 marssinjohtajana minua huomioitiin komealla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen standaarilla.

Pro defensione patriae voluntaria.

Vapaaehtoisen isänmaan puolustuksen puolesta, se taitaa sanoa.

Kesäyön marssi – koko perheen matalan kynnyksen kävelytapahtuma – kävellään Porissa myös 2020.

En ehdi 2020 tapahtumaan mukaan merkittävällä panoksella. Puuhaa riittää, muun muassa tämän rakennuksen lähialueilla:

Haminassa luvassa on kolmisenkymmentä kertausharjoituspäivää. Toimintakykyä, jalkaväkitaktiikkaa, johtamista. Lähijaksojen välissä kiitettävästi tointa etätehtävien muodossa.

Osana kurssia teemme henkilökohtaisen johtamisen kehittämistyön. Olen suunnitellut siitä analyysiä ja työkalua johtamis- sekä kouluttajaosaamiseni kehittämiseksi tuleville vuosille.

Varsin reserviläishenkiseksi on syksy muodostunut, mutta niissä ympyröissä saa haastaa ja kehittää itseään erinomaisesti.

Loppuvuotta työllistää myös kaksi isohkoa koulutustilausta. Marraskuussa on kokonainen koulutuspäivä Turussa. Porissa puolestaan pidän vähintään neljän kerran kouluskokonaisuuden asiantuntijuuden sanoittamisesta, asiantuntijaprofiilin muodostamisesta ja Linkedinin hyödyntämisestä.

Luin lääkäri Tuomilehdon kirjan Nukkumalla menestykseen. Tärkeä aihe, onneksi sen merkitys on alkanut korostua. Minun tulee nukuttua noin kahdeksan tuntia yössä. Pidän nukkumista ja lepoa ensiarvoisena.

Aloitin myös Sari Torkkolan kirjan Lean asiantuntijatyön johtamisessa. Paljon hyvää asiaa ja käytännön työkaluja. Olen ehtinyt sivulle 70, laina-aikaa on enää muutama päivä ja varauksia kirjalle jonoksi asti.

Päätin viime vuonna, että panostan enemmän kaunokirjallisuuteen. Kesällä tuli notkahdus, kun luin Walter Isaacsonin kirjoittaman Leonardo da Vincin elämänkerran. No, se oli hyvä notkahdus. Korjausliikkeeksi otin Sinuhe egyptiläisen. Sata sivua luettu, vakuuttavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s