Esittely

Blogi – Paremmaksi

Tässä blogissa pyritään paremmaksi itseään ja itsensä johtamista kehittämällä. Ja muitakin, mutta kaikki lähtee itsestä. Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa. Mausteina viestintää ja markkinointia. Ainakin.

Historian saatossa blogi on toiminut milloin minkäkinlaisella kärjellä. Historian havina on jätetty tänne vielä elämään.

Jani Wahlman

Olen luovan talouden ja johtamisen ekonomi, KTM. Kauppatieteiden ja liiketalouden, erityisesti markkinoinnin ja viestinnän, asiantuntija. Toimessa Satakunnan ammattikorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkönä.

Kirjoitin ylioppilaaksi Kuopiossa. Sen jälkeen aloitin Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteiden opinnot, jotka jäivät kesken. Varusmiespalveluksen jälkeen aloitin liiketalouden opinnot Tampereen ammattikorkeakoulussa, pääaineena markkinointi ja sivuaineena projektijohtaminen.

Valmistumisen jälkeen muutin Poriin ja aloitin maisteriopinnot Turun kauppakorkeakoulun ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun yhteisessä Luovan talouden ja johtamisen maisteriohjelmassa, pääaineena markkinointi. Myöhemmin aloitin sen rinnalla maisteriopinnot Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa, digitaalisen kulttuurin pääaineessa.

Opinnäytetöissäni tutkin koulutusohjelmamarkkinointia (TAMK 2010), suosittelumarkkinointia korkeakoulutuksessa (Turun yliopiston kauppakorkeakoulu 2015) ja sisäisen markkinoinnin edistämistä sosiaalisessa verkkoyhteisössä (Turun yliopisto 2017).

Olen sekä opinnoissa että työelämässä suuntautunut erityisesti markkinoinnin ja viestinnän johtamisen ja suunnittelun pariin. Myös strategiset kysymykset ja toiminnan kokonaisuudet kiinnostavat. Lisäksi ihmiset ja hyvinvointi ovat minulle tärkeitä teemoja.

Markkinoinnin ja viestinnän työkokemusta minulla on muun muassa korkeakoulutuksen (SAMK, Porin yliopistokeskus, TAMK), informaatioteknologian, tapahtumien (Pori Jazz), hyvinvointivalmennuksen, julkishallinnon (Porin kaupunki) ja teollisuuden (Tamfelt Oyj) parista.

Yhdistystoimissa aloitin opiskelijayhdistysten saralla TAMKissa, jatkaen opiskelijavaikuttamista Porin yliopistokeskuksessa. Opintojen jälkeen olen toiminut nuorkauppakamarin vastuutehtävissä, maanpuolustusteemaisissa yhdistyksissä sekä muutamissa muissa.

Toimin vuoteen 2019 asti sivutoimisena yrittäjänä tarjoten markkinoinnin ja viestinnän koulutus- ja konsultointipalveluja. Minut voi edelleen tilata etäkouluttajaksi.

Harrastan kestävyysjuoksua periaatteella ”1000 km ja yksi maraton vuodessa”, erilaisia luontoaktiviteetteja ja kirjallisuutta.