SuomiAreena: Onko markkinoinnilla merkitystä?

Kesän mielenkiintoisin SuomiAreena-keskustelu kulki otsikolla Onko markkinoinnilla mitään merkitystä? Tässä lyhyt summaus muutamista keskustelun pointeista.

Kolmena pääpanelistina toimivat ministeri Berner, Hasan & Partnersin toimari Eka Ruola sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practice Anssi Vanjoki.

Paljon puhuttiin mm. datan ja analytiikan vaikutuksesta markkinointiin. Vanjoen mielestä sen paremmin Lidl, Kesko kuin S-ryhmäkään eivät juuri käytä analytiikkaa apuna markkinoinnissaan – tehden kohdennettua markkinointia yksittäisille kuluttajille.

Markkinointi on datan ja intuition vahva liitto, ei joko-tai.

Ruola totesi, että markkinointi on datan ja intuition vahva liitto, ei joko-tai. Eivätkä kuluttajat välitä, onko heidän kokemansa myyntiä, asiakaspalvelua vai markkinointia. Vain lopputulos ratkaisee.

Markkinointi on paljon muutakin kuin markkinointiviestintää ja mainontaa. Silti markkinointi nähdään usein vain näin. Jäin pohtimaan, miksihän asia on mennyt näille raiteille?

Markkinointijohtajan johtoryhmään nostavat yritykset näkevät ison kasvun toiminnassaan.

Ruola puhui myös siitä, että markkinointijohtajan johtoryhmään nostavat yritykset näkevät ison kasvun toiminnassaan – tästä on jo käytännön esimerkkejä. Markkinoinnin merkitys kasvaa jatkuvasti ja Ruolan mielestä eletäänkin markkinoinnin kulta-aikaa.

Vanjoen mukaan elämme edelleen teollisen yhteiskunnan rakenteissa: Se ei tunnista tämän päivän toimintatapoja, eikä osaa elää digitalisoituneessa ympäristössä.

Loppukaneettina keskustelusta voi todeta, että kyllä: Markkinoinnilla on todellakin iso merkitys, ja se lienee jopa kasvamaan päin.

Kuva: MTV Katsomo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s