3 näkökulmaa auttavat epävarmuuden sietämisessä

Kaikki meistä kokevat varmasti epävarmuutta.

Epävarmuus ja mahdollisuus ovat saman kolikon kaksi puolta.

Elämän suurimmat asiat ovat melko varmasti tapahtuneet epävarmojen aikojen jälkeen. Sellaisten aikojen, jotka tuntuivat stressaavilta, mutta joiden läpi puskit.

Epävarmuuden ei kuitenkaan tarvitse tehdä meitä toimintakyvyttömiksi. Kolme näkökulmaa auttaa asiassa:

  1. Katso asiaa eri lasien läpi. Klassisesti: Näetkö lasin puoliksi tyhjänä, vai puoliksi täynnä? Valinnoissa on aina huonoja ja hyviä puolia, mutta liian helposti saatamme keskittyä vain huonoihin. Tai antaa niille suuremman painoarvon.
  2. Vakaa maaperä uusille riskeille. Epävarmuuden sietokykyään voi parantaa tekemällä osasta elämän osa-alueista vakaita ja varmoja. Kaiken ei kannata olla riskipeliä ja epävarmuutta. Sama aamu-. tai muu rutiini, pitkään samana jatkuneet harrasteet tai pitkät pari- ja kaverisuhteet ovat esimerkkejä asioista, jotka tuovat vakautta elämään. Kannattaa myös pohtia sitä, millaisia riskejä ja miten paljon epävarmuutta sietää. Jotkut sietävät huomattavan paljon, toiset paljon vähemmän. Myös riskien kokoa voi mitoittaa itselleen sopivaksi.
  3. Tee jotain. Epävarmuuden sietämiseen parhaita keinoja on sen kohtaaminen tekemällä asioita. Ottamalla pieniä askelia, ja oppimalla matkalla.

Näiden ajatusten lähteenä Furr & Furr: How to Overcome Your Fear of the Unknown. Harvard Business Review, Vol. 100 Issue 4, s. 135 – 139.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s