Porisuhdeneuvoja Luukkone tuo Poria Suomen kartalle

Alkuvuodesta Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö Visit Pori laittoi liikkeelle Porin kuntamarkkinointikampanjan, jossa Joonas Nordman näyttelee kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosta imitoivaa Porisuhdeneuvoja Luukkosta.

Kampanja on saanut laajaa positiivista huomiota. Katselukertoja pelkästään kaupungin omissa kanavissa on ollut yli kuusi miljoonaa. Medianostojakin on tullut yli 100. Sosiaalisessa mediassa Luukkone on saanut niin ikään merkittävästi huomiota tykkäämisten, kommenttien ja jakojen muodossa. Sisällöt, joita jaetaan eteenpäin, ovat vahvaa valuuttaa somessa, tietävät markkinoijat. Luukkos-videot ovat tässäkin suhteessa onnistuneita.

Kommentoin 17.2. Satakunnan Kansalle kampanjan olleen toimiva jo silloin alkutaipaleella. Merkittäviä asioita ovat Nordmanin roolisuoritus sekä kaupunginjohtajan rohkeus lähteä parodian kohteeksi. Totesin, että videot ovat kaikkea muuta kuin ryppyotsaista markkinointia, vaikka huumorinäkökulmaan liittyy myös riskinsä.

Kampanjapanokselle on saatu ja saadaan hyvä tuotto. Ihmettelen suuresti, jos kampanjan vaikutus ei näy positiivisesti erilaisissa maine- ja brändimittauksissa, tai esimerkiksi tuo Poriin lisää matkailijoita. (On joidenkin kommenttien mukaan jo tuonut.)

Markkinoijat ja brändien kanssa töitä tekevät pyrkivät tuomaan asiansa ihmisten mieliin päällimmäiseksi (top of mind). Kun puhutaan Suomen kunnista tällä hetkellä, Pori on varmasti noussut ajatuksissa ylöspäin Porisuhdeneuvojan johdosta.

Pankin räjäytti uudestaan Helsingin Sanomissa julkaistu etusivun mainos, jossa Porisuhdeneuvojan hahmo hakee Porille uutta kaupunginjohtajaa. Omat some-uutisvirtani olivat julkaisun jälkeen täynnä HS:n etusivua:

Helsingin Sanomat 27.7.2022

Kampanjat ovat kampanjoita. Nyt, kun onnistuneen kampanjan myötä on saatu vauhtia ja voimaa, momentumia, Porin näkyvyydelle kuntakartalla, täytyy muistaa pitää mylly pyörimässä. En epäile, ettemmekö tulisi tätä näkemään.

PS. Oma suosikkini Porisuhdeneuvoja-jaksoista on ensimmäisen kauden jakso Olematon Porisuhde, jonka lausahdusta kuullaan meillä kotonakin tuon tuosta: Äl ny. Ol ny. Hei ny!

Kirjoituksen kansikuva: Porin kaupunki

2 vastausta artikkeliin “Porisuhdeneuvoja Luukkone tuo Poria Suomen kartalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s