Tärkeintä markkinoinnin tekemisessä on…

Sitä aina kovalla innolla pyrkii uudistamaan markkinoinnin ja viestinnän tekemisiä.

Siivotaan vanhat roskat ja laitetaan kaikki uusiksi!

Vajaat 10 vuotta yhdistysviestinnän ja yritysten markkinointiviestinnän parissa ovat kuitenkin opettaneet minulle: Suurin osa hyvästä ja niin vallan erinomaisesta markkinoinnista sekä viestinnästä on perusrutiineja. Pareto-sääntöä mukaillen 80 % tekemisestä on perustason uurastamista.

Piirtyy kuva markkinoijasta tai viestijästä jonkinlaisena sädehtivänä supersankarina, jonka arki on täynnä vain loistavia innovaatioita, uutuutta ja autuutta. Se on harhakuva.

Laadukas perustekeminen on se, mihin kaikki nojaa. Asiakasuskollisuus, uusasiakashankinta, sitoutuminen, feispuukpeukut ja ritviitit. Ritörn ov Marketin Invöstment.

Määrä ei ikimaailmassa korvaa laatua, joten perustekemisenkin on oltava laadukasta. Perus ei tarkoita pikaisesti hutiloitua. Sitä vasta pitääkin fundeerata. Kunhan muistaa, että liian raskas suunnittelukirja tukahduttaa tärkeimmän; tekemisen. Täytyy myös muistaa katsoa huomista pidemmälle.

20 % resursseista panostetaan kokeelliseen tekemiseen, seuraavien parhaiden käytänteiden metsästämiseen, villeihin kokeiluihin, rohkeaan kehittämiseen. Riskillä markkinoivalla tekemisten suhteet voivat olla jotakin muutakin. Vaan jos 80 % tekemisen painosta on seinään ajavilla villeillä kokeiluilla, koetaan toiminnassa pian rankka notkahdus. Vahvimmat tietysti selviävät, ainakin kerran.

Uusien suuntien kokeiluista parhaat tulokset viedään perustekemiseksi. Kehittäminen rullaa, vierivä markkinointikivi ei sammaloidu.

Onko se myytti, se markkinoinnin sädehtivä supersankari? Ei, mutta hänellä on pääpaino laadukkaassa perustekemisessä, ja katse pitkässä tähtäimessä.

Merkinnän kuva: Ite piirsin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s