Pienyrittäjän verkkonäkyvyys – Kolme ilmaista vinkkiä

Olen pitänyt digitaalisen markkinoinnin koulutuksia niin kätilöyrittäjille kuin kukkakauppiaille. Mukana on yrittäjiä, jotka ovat ottaneet verkkonäkyvyyden mahdollisuudet hienosti haltuun.

80 % pienyrittäjistä ei kuitenkaan ole tehnyt juuri mitään tällä saralla.

On kuitenkin hienoa, että mielenkiintoa asiaan on. Monet ovat varovaisesti perustaneet Facebook-sivut tai jopa liittyneet Twitteriin.

Jos yritys ei löydy verkosta, yritystä ei ole.

Kenttä on valtava ja täynnä jos jonkinlaisia mahdollisuuksia. Lisäksi on paljon alakohtaisia eroja siitä, mikä toimii kenellekin. Haluan kuitenkin kertoa kolme ilmaista juttua, joita pienyrittäjien kannattaa kokeilla.

1. Googleta yrityksesi ja ota yritystieto haltuun

Vaadittava aika: 1 h
Vaadittava raha: 0 €

googlenäkyvyys.jpg

Millaisia tuloksia saat? Google luo yrityksistä hakunäkymän oikeaan reunaan yritysesittelyn. Tämä kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun (ilmaista). Kun googletat yrityksesi, yritysesittelyn yhteydessä on omistatko tämän yrityksen?-linkki. Klikkaa siitä ja seuraa ohjeita. Yritystiedot saat maksutta Googleen myös My Business -sivun kautta.

Tämä Google-näkyvyys sopii aukioloaikatietoineen erityisen hyvin kivijalkakaupoille. Wahlmanin kaltaisille markkinointikouluttajille tuo ei ole ehkä niin näppärä, mutta parantaa kuitenkin löydettävyyttä kivasti.

2. Mieti, mitä some-kanavia tarvitset (ja et tarvitse)

Vaadittava aika: 3 h
Vaadittava raha: 0 €

Tämä on viidakko isolla veellä. Jos some-maailma ei ole yhtään tuttu, kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen. Karkeasti voisi vetää tällaista jaottelua yleisimmistä palveluista:

  • Facebook – Edelleen kiistatta isoin some-alusta. Nuorten käyttäjien paosta on puhuttu – liekö vielä kuitenkaan isosti realisoitunut. 65+-ikäryhmät ottavat FB:ia enemmän haltuun. Mainostusominaisuudet muuttuneet fiksummiksi ja helpommiksi. Business-to-Business-maailmassa ja asiantuntijayrityksissä ei useinkaan se kärkimedia. Brändi- ja rekrymarkkinoinnissa kuitenkin paikkansa näissäkin taloissa.
  • Twitter – Erityisesti asiantuntijapuolella voimissaan. Helppoa saada näkyvyyttä ja mielenkiintoisia kontakteja sekä seurata muita asiantuntijoita. Mainostusominaisuuksissa mielenkiintoisia räätälöintivaihtoehtoja.
  • LinkedIn – Asiantuntijapuolella se kuumin kanava Suomessa tällä hetkellä. Miljoonan suomalaisen käyttäjän raja häämöttää jo varsin lähellä. Toimintalogiikka ja näkyvyysasiat menivät hieman uusiksi hiljattain, kun Microsoft osti palvelun. Monia varsin mielenkiintoisia mahdollisuuksia yrityksille, mm. Sales Navigator, jolla voi kartoittaa tehokkaasti prospekteja.
  • YouTube – Yritykset ovat ehkä hieman jo rohkaistuneet tekemään videoita, jotka ovat tällä hetkellä se kuumin mediasisällön muoto. Porilaisena esimerkkinä Äänirasia-yrityksen video Teemme ryöstöstäsi tapahtuman. Ei sen tarvitse aina olla niin vakavaa – Ja itse asiassa pienellä huumorilla ja pilkkeellä silmäkulmassa saa aikaan parempia tuloksia.

Kaikessa ei tarvitse ja kannatakaan olla mukana – Mieti, mitkä ovat resurssit. Itse pystyn pyörittämään työn puolesta suht fiksusti paria kanavaa kaiken muun tekemisen ohessa. Ja olen pyöritellyt näitä kanavia sen kymmenisen vuotta eli jonkinlaiset tehorutiinit jo löytyvät.

3. Testaa nettisivun latausnopeus ja mobiilitoimivuus

Vaadittava aika: 1 h
Vaadittava raha: 0 €

pingdom

Googlen eräs hakukonealgoritmin muutos nimettiin Mobilegeddoniksi – Jos yrityksen nettisivut eivät toimi optimisti mobiililaitteessa, ne jätetään mobiiliselaimen hakutuloksissa näyttämättä. Auts. Puolet hakukoneliikenteestä tulee mobiililaitteella ja suhdeluku kasvaa koko ajan.

Jos sivusto ei lataudu tarpeeksi nopeasti, selaaja lähtee pois. Saa olla saitilla aika mielenkiintoista sisältöä, että jaksan odottaa viisi sekuntia sivun latautumista.

Ota siis älypuhelin kauniiseen käteen ja tarkasta, miltä yrityksen nettisivut näyttävät mobiilissa. Voit kokeilla myös Googlen mobiilisoveltuvuustestiä. Pingdomilla ja muilla vastaavilla voi testata sivuston latausnopeutta. Janiwahlman.com latautui San Josesta käsin 1,18 sekunnissa – 86 % nopeammin kuin kaikki muut testatut sivut.

Varaa muutama tunti ja tarkasta nämä kolme asiaa. Vielä ei ole liian myöhäistä ottaa näitä asioita haltuun, mutta joskus sekin aika saapuu.

Laita yrityksesi näkyville verkkoon ja liiketoiminta voi saada pikkupanostuksella aivan uusia ulottuuvuuksia.

Save

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s