Sinulle viestitään, kuunteletko?

Menestyneimmät ihmiset kuuntelevat enemmän kuin puhuvat. Kaksi korvaa ja yksi suu tarkoittaa sitä, että kuuntelemme kaksinverroin sen, mitä puhumme. Puhumalla et opi mitään, kuuntelemalla paljonkin.

Sosiaalisten medioiden kansoittaman arkemme kohdalla kuunteleminen tarkoittaa myös muunlaista seuraamista ja sisäistämistä.

Miten paljon kuuntelet? Entä puhut? Juolahtaako muita kuunnellessa mieleesi jokin ajan myötä aivon nurkkaan tiivistynyt vakioargumentti, jonka ilmoille päästämisen hetkeä et malta odottaa? Ehkä se pääsee ilmoille ennen, kun ystävä on saanut asiansa loppuun. Kuuntelet vain vastataksesi. Minulle käy näin aika ajoin.

Hauskimpia, siis surullisimpia, ovat hetket, kun kaksi asiastaan varmaa kaverusta toitottaa keskenään päällekkäisiä monologeja. Kaksi monologia ei tee dialogia.

Vaikka viesti olisi hiottu briljanttihiontaiseksi timantiksi, vastaanottajista on moneksi. Viimeistään siinä vaiheessa epäonnistutaan, jos asia kaikuu kuuroille korville ja sokeille silmille. Oletko koskaan todennut “ei minulle kerrottu”, vaikka hyvinkin kerrottiin? Itse olen.

Viestintä on kahden kauppa. Edes armeija tiedottajia ei auta, jos vastaanottaja ei ota vastaan.

Communication leads to community, that is, to understanding, intimacy and mutual valuing. – Rollo May

 

Kirjoituksen alkuperäisversio on julkaistu Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsenlehti Meriitissä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Sinulle viestitään, kuunteletko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s