Välitilinpäätös 2023

Pidemmän työtauon kynnyksellä tuntui luontevalta tehdä pieni välitilinpäätös. Olen ensin pari kuukautta isyysvapaalla ja sitten kuukauden kesälomalla.

Tällä hetkellä minulla on ehkä kolme ammatillista roolia, vaikka leipätyö on tietysti merkittävin:

  1. Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Satakunnan ammattikorkeakoulu
  2. Puheenjohtaja, Satakunnan alueverkosto, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
  3. Asiamies, Satakunnan korkean teknologian säätiö

Aloitin Satakunnan ammattikorkeakoulussa viestinnän ja markkinoinnin johdossa kaksi kuukautta ennen COVID19-pandemian leviämistä ympäri Suomen, siis reilut kolme vuotta sitten.

Koronavirus toi joka hetki muutoksia toimintaympäristöön ja rajoitti sitä olennaisesti. Perehtyminen työtehtäviin ja tutustuminen työkavereihin jäivät ikävästi kesken. Koronaviruksen myötä viestinnänkin tontille tuli aivan uudenlaista haastetta ja painetta. Jälkikäteen on saanut kuulla ja todeta, että selvisimme tästä poikkeustilaviestinnän korkeakoulusta hienosti.

Korona-show’n sivussa oli välillä raskastakin pyörittää viestinnän ja markkinoinnin kehtitysaskelia, mutta koin, että minun ei kannattanut jättää sitä myöhemmäksi. Uuden alku on aina uuden alku, siinä on sitä kuuluisaa momentumia.

Muutama nosto viestinnän tekemisistä Samkissa vuosien varrelta:

  • Strategian lanseeraus. Tämä oli saatu valmiiksi juuri ennen tuloani ja pääsin miettimään, miten se muotoillaan tarjolle.
  • Samkin historian ensimmäisen sloganin kehittäminen ja lanseeraus. Siitä tuli toimiva ja hyvin käyttöön otettu: Katse tulevaisuuteen. / Think Future.
  • Kansainvälisen brändin ja markkinoinnin suunnittelu sekä tiekartta.
  • Lukuisat brändilinjaukset ja brändinkehitystoimet, mm. brändikirja, erilaisia ohjeistuksia, Samk-tuotteiston suitsiminen.
  • Some- ja muiden viestintäkanavien johdonmukaisempi kehitys, mittarointi ja dataohjaus.
  • Mediayhteyksien kehittäminen ja aihevinkkaukset. Samkissa tehdään todella paljon todella mielenkiintoisia ja alueelle hyödyksi tulevia asioita.

Yleisesti ottaen asioiden selkeytys, linjakkaammaksi tekeminen ja sujuvuuden parantaminen ovat olleet keskeisimpiä teemoja. Lisäksi tärkeää on ollut tiimityöskentelyn ja -dynamiikan kehittäminen.

Viimeisen puolen vuoden aikana työlistalle ovat mahtuneet muun muassa kestävän kehityksen ja vastullisuuden työryhmäjäsenyys sekä ammattikorkeakoulun kriisitoimintasuunnittelu ja sen osana erityisesti kriisiviestintäsuunnitelman päivitys. Keväällä sain olla mukana Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssilla ja tarkoituksena on tehdä HHJ-tutkinto loppukesästä.

Viestinnän ammattilaiset Satakunnassa

Laitoimme Satakunnan hyvinvointialueen viestintäpäällikkö Sini Gahmbergin kanssa pystyyn viestinnän ammattilaisten alueverkoston viime syksynä. Missionamme on parantaa viestinnän merkityksen ymmärrystä maakunnassa sekä saada satakuntalaiset ProComin jäsenet verkostoitumaan, sparrailemaan ja kehittymään yhdessä.

Kuvassa viestinnän ammattilaisten alueverkosto Satakunnan kauppakamarin aamiaistilaisuudessa, aiheena tekoäly viestinnässä.

Säätiö ja yhdistystoimintaa

Sain aloittaa alkuvuodesta Satakunnan korkean tekologian säätiön asiamiehenä varsinaisen työni ohessa. Säätiö tukee Satakunnan alueen teknistaloudellista ja luonnontieteellistä tutkimusta ja tuotekehitystä apurahoin ja stipendein.

Asiamiehen kenttä taitaa olla niin laaja kuin asiamies mielii. Käytännössä tehtäviin kuuluu säätiön perustoiminnan pyörittäminen, talouden seuranta, kokousten valmistelu ja esimerkiksi stipendien hyväksyminen. Aion kehittää myös säätiön viestintää ja markkinointia eteenpäin, alkajaisiksi pienellä brändiuudistuksella.

Olen ollut yhdistysten hallituksissa lähes katkeamattomasti jo 15 vuotta. Opiskelijayhdistysten, nuorkauppakamarin, ekonomien ja Porin Seudun Reserviläisten. Tehtävät ovat olleet yleensä viestinnän parissa.

Viime vuoden lopulla avautui mahdollisuus tarttua reserviläisyhdistyksen puheenjohtajan nuijaan. Kuva yllä yhdistyksen kevätkokouksesta. Käytin puunuijaa. Messinkipäisellä sotavasaralla olisi mennyt pöytä lunastukseen.

Monenlaista hyvää saa viedä eteenpäin. Keskeisintä tällä hetkellä on viestinnän ja alan ammattilaisten arvostuksen sekä ymmärryksen lisääminen. Myös Satakunnan ja etenkin Porin alueen kehittämisen monissa eri puitteissa koen tärkeäksi ja motivoivaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s